Mmmm...Cupcakes!

2011-07-13 21:38:25 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Go kväll! Idag har jag vart och ätit lunch och fikat hos några släktingar :) Det var jätte mysigt! Efter maten blev jag och lilla syster ida,9 mån så trötta att vi somnade i hamocken :P När vi kom hem lite senare på dagen så kände jag mig så baksugen... så jag bestämde mig för att baka cupcakes! Resultatet:

Dom blev även jätte goda... Receptet är taget ur Leilas "A pice of cake", en toppen bok om man gillar att baka.
I boken fanns även tips på tex morotkaka, saftiga sockerkakor, småkakor och recept på hur man gör saft som passar VÄLDIGT gott till storabkakor och småkakor... Här kommer receptet:
Ingredienser

st ekologiska ägg
dl strösocker
ts kvaniljsocker
g smör
dl gräddfil
ms kkallt kaffe
.5 dl vetemjöl
ts kbakpulver
msk kakao av god kvalitet
st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting:
gmjukt smör
dl florsocker
tsk vaniljsocker
dl kakao av god kvalitet
g phiadelphiaost
msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering

Hur du gör:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3.
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

8. Chocolate frosting:

9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

8. Chocolate frosting:

9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor



Receptet hittar du även här! På recept.nu

Hoppas att ni får något gott att njuta av med ett glas saft eller en kopp kaffe eller te! Kram


Kommentarer

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!